eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Unsplash

Kamikaze robottal tartják rettegésben az ukrán katonákat az oroszok - videó

A mozgékony Scorpion-M akár 25 kilogramm robbanóanyagot is képes célba juttatni, komoly rombolást végezve a célpontban.

Felvételek bizonyítják, hogy Oroszország egy új, halálos kamikaze harci robotot használ, hogy rettegésben tartsa az ukrán állásokat a harctéren - írja a Mirror beszámolója nyomán az Index.

A Scorpion-M robotot egy Donyecki területen lévő, föld alatti ellenséges erődítmény felett robbantották fel. A felvételeken állítólag az orosz Hawks különítmény által bevetett, a 110. Különleges Gárda Gépesített Lövészdandár katonáival együtt látható.

A jelenlegi háborúban jelentős újítások történtek a szárazföldi és tengeri drónok, valamint a robottechnológia alkalmazása terén. Úgy tudni, hogy a robot egy másik változatát aknamentesítésre használják - írja a lap.

Az X-re feltöltött videón jól látszik, mekkora pusztítást képes végezni a Scorpion-M a méretéhez képest, illetve milyen egyenetlen terepviszonyokkal is elboldogul:

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×