eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Leopard harckocsik a nyugat-lengyelországi Swietoszow gyakorlóterén 2023. február 13-án. A lengyel 10. páncéloslovas dandár az Európai Unió Ukrajnát támogató katonai segítségnyújtási missziója (EUMAM Ukrajna) keretében az ukrán fegyveres erők személyzetét képezi ki a Leopard páncélozott harckocsik használatára Swietoszówban.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Maciej Kulczynski

Lengyel Leopardokat vélnek látni Bahmutnál

A Twitteren egyre több bejegyzés található arról, hogy az oroszok által ostromlott Bahmutnál lengyel Leopard tankokat láttak.

Német gyártmányú Leopard harckocsikat láttak az ostromlott kelet-ukrajnai város, Bahmut közelében – írja a Guardian a Donyecki Népköztársaság tanácsadója, Yan Gagin kijelentései alapján. Ezt a Telex adta közre.

A Twitteren hasonló információt osztottak meg Denis Pushilin elnök tanácsadójára hivatkozva. Nem zárható ki, hogy a fenti hírforrásra alapozzák ott is a bejegyzést.

A kommentek azonban szkeptikusabbak, van, aki szerint ezeket a bejelentéseket nem kell 100 százalékosnak venni.

Mindenesetre a tanácsadó az Oroszország 1 állami műsorszolgáltatónak azt nyilatkozta, hogy „nem kell felhajtást csapni a Leopard 2-es tankok körül”, amiket állítólag láttak Bahmut közelében.

Fotónk még a lengyelországi kiképzésen mutatja a Leopardokat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×