eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Indzsu, 2017. június 13.A dél-koreai vezérkari főnökség által 2017. június 13-án közreadott kép egy feltételezett észak-korai drónról, amely fennakadt egy fán a dél-koreai Kangvon tartománybeli Indzsu közelében június 9-én. Dél-Korea szerint a drón a kis- és közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták megsemmisítése céljából az országba telepített THAAD amerikai rakétavédelmi rendszer után kémkedett. (MTI/EPA/Yonhap/Dél-koreai vezérkari főnökség)
Nyitókép: MTI/EPA/Yonhap/Dél-koreai vezérkari főnökség

Észak-Korea dróncsatát nyert Dél ellen - itt a következmény

A dél-koreai hadsereg mintegy 10 tagja kapott írásbeli vagy szóbeli figyelmeztetést, amiért nem sikerült megsemmisítenie az ország légterébe december végén behatolt észak-koreai drónokat.

Írásbeli figyelmeztetésben részesült mások mellett a légierő és a szárazföldi erők hadműveleti parancsnokságának több tagja is, a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottságának (JCS) vezetője pedig szóbeli figyelmeztetést kapott.

Az ügy miatt az ázsiai ország fegyveres testülete már másnap bocsánatot kért, Jun Szok Jol dél-koreai elnök pedig erősebb légvédelmet és fejlett technikájú drónokat sürgetett.

Az öt drón december 26-án hatolt be a dél-koreai légtérbe a határ menti Kjonggi tartományban,

és bár a hadsereg harci repülőgépeket és helikoptereket is bevetett, nem tudott megsemmisíteni egyet sem. A drónok később visszatértek indítási helyükre, vagy eltűntek a dél-koreai radarok elől.

Az incidens nyomán a JCS azonnal vizsgálatot indított, a döntés azonban máris bírálatok kereszttüzébe került, sokan ugyanis nem tartják elég szigorúnak, azzal érvelve, hogy a drónok akár kémtevékenységet is végezhettek.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×