eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
07 June 2022, Lithuania, Pabrade: Soldiers stand in front of a German Army Leopard-2 tank used by the NATO Enhanced Forward Presence Battle Group (eFP battalion) during Chancellor Scholzs visit to Camp Adrian Rohn. Scholz pledged additional military support to Lithuania to defend against a possible Russian attack. Photo: Michael Kappeler/dpa (Photo by Michael Kappeler/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Michael Kappeler/picture alliance via Getty Images

Lehet, hogy „sínen van” a német Leopardok átadása Ukrajnának – videó

Megjelent egy videó arról, ahogy német harckocsikat szállítanak egy vonaton, ami állítólag Ukrajnába tart.

Ismeretes, Olaf Scholz német kancellár végül engedélyezte a Leopard harckocsik küldését Ukrajnába. A megállapodás szerint legalább századnyi (14 darab) Leopard 2 A6-os harckocsiról van szó, amiket a német hadsereg állományából csoportosítanak át Ukrajnába.

Mostanra pedig úgy tűnik, hogy a német harckocsik hamarosan valóban odaérhetnek az ukrajnai harctérre. Egy a Daily Mail által közzétett felvételen ugyanis, egy az említett katonai járműveket Lengyelországba szállító vonat látható, ami Németországból indult – írja a Blikk.

Az alább látható videó pontos helyszíne nem tisztázott, egyesek Lengyelországot állítanak, míg mások úgy vélik, hogy Kelet-Németországban kapták lencsevégre a Leopardokat szállító vonatot. A felvétel mindenesetre kering már a Twitteren:

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×