eur:
394.5
usd:
365.2
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Földbe fúródott rakéta a Harkiv közelében lévő Csuhuivban 2022. április 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Marienko

Kirúgáshullám lehetett az FSZB-nél

Egyes források arról írnak, hogy azok veszíthették el munkájukat, akik az ukrajnai helyzettel kapcsolatban téves információkat szolgáltattak Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és a politikai vezetésnek.

A Bellingcat oknyomozó csoport vezéralakja a Populjarnaja Polityika ellenzéki YouTube-csatornának arról beszélt, hogy Szergej Beszedát, az 5. főcsoport vezetőjét – akit hetekkel ezelőtt házi őrizetbe helyeztek – rács mögé dugták, a telefonja több mint két hete ki van kapcsolva. A tisztogatásnak mintegy 150 áldozata van a főcsoporton belül - írta a 444.hu.

A bellingcatos Hriszto Grozev azt nem gondolja, hogy ezt a sok embert mind bezárták, de szerinte biztosra vehető, hogy legalább ennyien nem dolgoznak már az FSZB-nél. Egyelőre azonban a Bellingcatnek sincsenek teljesen konkrét információik, dolgoznak ezek beszerzésén.

Az 5. főcsoport – az Operatív Információk és Nemzetközi Kapcsolatok Szolgálata, eredeti rövidítéssel DOI – lefejezéséről szóló első hírek március 11-én jelentek meg Andrej Szoldatov tényfeltáró újságíró jóvoltából. Azt állította a Meduzának, hogy az 5. számú főcsoportnak kellett felmérnie a politikai mozgásokat, eseményeket, a közhangulatot Ukrajnában az invázió elindítása előtt, de meglátása szerint nem mertek a valóságról beszámolni, inkább olyasmit mondhattak, amit az orosz vezetés hallani szeretett volna.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×