eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Vlagyimir Putyin orosz elnök videóüzenetet intéz a nemzethez, miután aláírta a két önhatalmúlag kikiáltott délkelet-ukrajnai szakadár terület - a Luhanszki Népköztársaság és a Donyecki Népköztársaság - függetlenségének elismeréséről szóló dokumentumot a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij

Vlagyimir Putyin szerint "a szomszédok fokozzák a feszültséget", ezért történik minden

Az orosz elnök pénteken beszédet intézett a világ nyilvánosságához, amelyben segít eligazodni abban, hogyan látja ő az Ukrajna ellen indított orosz inváziót.

A Reutersre hivatkozva a Portfolio.hu azt írja, Vlagyimir Putyin pénteken beszédet intézett a nyilvánossághoz, amelyben felszólította országa szomszédait, hogy "ne fokozzák a feszültséget".

Kijelentette, nincsenek rossz szándékok a szomszédokkal szemben, ezért azt tanácsolja, ne legyenek oroszellenes szankciók. "Minden kötelezettségünknek eleget teszünk, és továbbra is eleget fogunk tenni" - fogalmazott az orosz elnök televíziós nyilatkozatában.

Azt is kijelentette, minden, amit Oroszország tesz, kizárólag válasz valamilyen barátságtalan lépésre.

Hozzátette:

"a felmerülő problémákat így is meg fogjuk oldani. Végül még hasznot is fogunk húzni ebből, mert további kompetenciákat fogunk szerezni"

- közölte. (A portál megjegyzi: arról, hogy a szankciók oka Oroszország háborúja Ukrajna ellen, Vlagyimir Putyin egyetlen szót sem szólt.)

Az elnök arra biztatta a szomszédos országokat, hogy "gondolkodjanak a kapcsolatok normalizálásán és a normális együttműködés kialakításán". Leszögezte, hogy Oroszország a külföldi partnerek kivonulása után, amely "okoz némi kárt", ha megkésve is, de végre fogja hajtani a közösnek indult projekteket, teljesíti a kitűzött feladatokat, és megszerzi az ehhez szükséges kompetenciákat, ahogy egyebek között a légi közlekedésben tette.

Az elnök, aki a kalinyingrádi exklávé és az orosz anyaország között közlekedő Marsall Rokosszovszkij tengerjáró komp zászlófelvonásán beszélt, azt mondta, hogy Oroszország tovább fog dolgozni a logisztikai függetlenség elérésén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×