eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Jelmezes futókat gyömöszölt rendőrautókba a fehérorosz karhatalom

Mikulás-futást tartottak Minszk utcáin, nem kellett volna.

Minszk több kerületében is tartottak tiltakozó megmozdulásokat szombaton, az egyik rendezvény néhány résztvevőjét őrizetbe vették.

A főváros egyik délkeleti kerületében Mikulás-futást tartottak, a résztvevők útközben csokoládét osztottak a gyermekeknek. A rendezvényen nem hangzottak el politikai jelszavak, zászlók sem voltak. Négy rendőrségi autóbusz érkezett a helyszínre és két, Mikulás-jelmezes futót őrizetbe vettek - jelentette a Nasa Niva hírportál.

Közösségi portálokon videókat lehetett látni, amint a főváros Losica, Sabani és Urucsje kerületében fehér-vörös-fehér zászlók alatt vonultak ellenzéki tiltakozók menetelve, illetve láncba fejlődve.

A BelTA hírügynökség jelentése szerint Aljakszandr Lukasenka hívei autókkal vonultak állami jelképek alatt Egységes Fehéroroszország jelszóval a Mahiljev megyei Aszipovicsibe, ahol a település közelében a második világháborúban vívott ütközetre emlékeztek.

A fehérorosz ellenzék az augusztus 9-i, vitatott tisztaságú elnökválasztás óta tüntet, a hatodik mandátumára a hivatalos eredmény szerint 80,1 százalékkal megválasztott Lukasenka lemondását követelve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×