eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Donald Trump amerikai elnök (b2) sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2020. május 15-én. Trump bejelentette, hogy új programot indít a koronavírus elleni vakcinafejlesztés támogatására. A program irányítására a GlaxoSmithKline gyógyszeripari óriás vakcinarészlegének volt vezetőjét, Moncef Slaouit (b) nevezte ki.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Stefani Reynolds

Trump: vakcinával vagy anélkül, de az amerikaiaknak vissza kell térniük a mindennapi élethez

Új programot indít a vakcinafejlesztés támogatására Donald Trump, aki bízik abban, hogy még az év vége előtt, "de talán még korábban is" lesz oltóanyag az új típusú koronavírus ellen.

Az elnök, miközben dicsérte a nemzetközi együttműködést, azt hangsúlyozta, hogy "nagyon rövid időn belül nagyon jó eredmények" várhatóak.

Trump ígéretet tett arra, hogy az amerikai kormányzat minden erőforrást biztosít, nemcsak a vakcina kutatásához, hanem ahhoz is, hogy a már kifejlesztett oltóanyaghoz mindenki hozzájuthasson majd. "Amerikaiak millióihoz juttatjuk el, méghozzá nagyon gyorsan" - fogalmazott.

Trump bejelentette:

a kormányzat új programot indít, amelynek keretében 14 ígéretes vakcinajelölt fejlesztését támogatja

. Mint mondta: "rekordgyorsaságú" lesz a kutatómunka. A program irányítására a GlaxoSmithKline gyógyszeripari óriás vakcinarészlegének volt vezetőjét, Moncef Slaouit nevezte ki, a gyakorlati teendők összehangolását, majd a már kifejlesztett oltóanyag szétosztását pedig Gustave Perna, az amerikai hadsereg tábornoka felügyeli majd.

Az elnök kifejtette: nem akarja, hogy az emberek azt gondolják, minden az oltóanyagtól függ. Leszögezte: vakcinával vagy anélkül, de az amerikaiaknak vissza kell térniük a mindennapi élethez. Hozzáfűzte, hogy az ősszel szerinte az iskoláknak is meg kell nyitniuk a kapuikat.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×