eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A koronavírus-fertőzés kimutatására fejlesztett gyorstesztek egy tesztállomás asztalán a nepáli Lalitpurban 2020. április 14-én.
Nyitókép: MTI/AP/Nirandzsan Sresztha

Átlépte a 2 milliót a lezárt koronavírusos esetek száma

85 százalék meggyógyult, de a betegek 15 százalékát gyászolják. Statisztikai körkép.

Kétmillió fölé emelkedett a befejeződött koronavírus-megbetegedések száma - derül ki a Worldometers statisztikai adataiból.

A szám csak azért nem egyezik meg a gyógyultak számával, mert ebben az adatban benne van azok száma is, akik számára tragédiával ért véget a betegség. A fertőzöttek 85 százaléka, 1,78 millió ember egyébként egészséggel jött ki, 15 százaléknyian, 310 ezren hunytak el világszerte.

A gyógyultak közül majdnem minden ötödik amerikai (328 ezer ember),

de csaknem 200 ezer a spanyol, 150 ezer a német, 120 ezer az olasz és 106 ezer a török állampolgár.

A legtöbb elhunyt is amerikai (csaknem 89 ezer), de ötszámjegyű a halottak száma az Egyesült Királyságban (bő 34 ezer), Olaszországban (szűk 32 ezer), Spanyolországban és Franciaországban (szűk 28-28 ezer) és Brazíliában (15 ezer).

Magyarország a lezárt koronavírusos esetek statisztikájához 1371 gyógyulttal és 448 elhunyttal járul hozzá, ez összesen 1819 fő. 34 országban hunytak el többen a világon a koronavírusnak is következményeként, mint itthon, de a felépültek "ranglistáján" (70.) is jobb helyen áll Magyarország, mint a népesség nagysága szerinti sorban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×