eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Védőmaszkot viselő ukrán határőr a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Ukrajna is készenléti állapot vezetett be a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elkerülésére az olaszországi fertőzések miatt. A határokon fokozott ellenőrzésnek vetik alá azokat, akik Olaszországból érkeznek.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Most először több a gyógyult, mint az új beteg Ukrajnában

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma azonban még mindig viszonylag magas.

Ukrajnában a koronavírus-világjárvány kitörése óta először regisztráltak egy nap alatt több gyógyultat mint új fertőzöttet - számolt be róla Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter.

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma azonban még mindig viszonylag magas. Az elmúlt napban 422 új esettel 16 847-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 17 újabb halálos áldozattal 456-ra. A betegségből eddig 4143-an gyógyultak fel, az elmúlt napban 427-en.

Előző nap 70 egészségügyi alkalmazottnál mutatták ki a koronavírust, eddig közülük már 3278-an fertőződtek meg és 24-en hunytak el.

A legtöbb új beteget ismét a két legfertőzöttebb területről jelentették, a romániai határnál lévő Csernyivci megyéből 72-őt és a fővárosból, Kijevből 52-őt.

A hadsereg egészségügyi illetékesei közölték, hogy nyolc újabb fertőzöttet regisztráltak a fegyveres erők tagjai között, jelenleg 48-an betegek. Eddig ketten haltak bele a betegségbe és 61-en gyógyultak fel. Sztepanov közölte, hogy az egészségügyi minisztérium kidolgozta a karantén feloldásának következő négy szakaszára vonatkozó tervet, amelyet a kormány várhatóan a következő ülésén hagy jóvá. Előre bocsátotta, hogy a korlátozások enyhítése nem egyszerre fog életbe lépni az egész országban, hanem régiónkként lesznek eltérések, függően a betegek számától és a kórházak leterheltségétől. Az első szakasz május 11-én lépett életbe, a tervek szerint a második május 22-én fog.

Közben az infrastrukturális miniszter közzétette a személyszállításra vonatkozó korlátozások feloldásának három szakaszból álló tervét, hozzátéve, hogy még az egészségügyi tárcának jóvá kell hagynia. A tervezet szerint az első szakaszban még csak a felszíni tömegközlekedési eszközök közül a villamosok és trolibuszok válnának szabadon használhatókká, az úgynevezett taxi-buszok és a metrók nem, a helyközi buszjáratokat, a belföldi repülőjáratokat és a vasúti közlekedést is csak részlegesen indítanák újra. Az első szakasz életbe léptetésének időpontjáról a kormány várhatóan még a héten dönt.

A miniszter egy tévéműsorban kifejtette, hogy ellenzi a metró korai megnyitását. Vitalij Klicsko főpolgármester előző nap fordult felhívással a kormányhoz, hogy május 25-től engedélyezze a kijevi metró újbóli működését, mert óriási közlekedési dugók vannak a fővárosban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×