eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Ingyenes arcmaszkot ad egy gyógyszerész a koronavírus fertőzés szempontjából fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozó vásárlóinak egy milánói gyógyszertárban 2020. április 8-án. Olaszorszországban eddig 135 586 igazolt fertőzöttet vettek nyilvántartásba és 24 392 ember gyógyult meg.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Mourad Balti Toutati

Drámai számokat került el Olaszország - nyilvános a jelentés

Az olasz sajtó közölte azt az egészségügyi szakértői jelentést, amelynek alapján a római kormány nem engedélyezte az óvintézkedések korábban májustól tervezett gyors ütemű oldását.

Az elmúlt huszonnégy órában 382 halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Olaszországban, a halottak száma így a járvány helyi megjelenése óta 27 359-re nőtt - közölte kedd este az olasz polgári védelmi hatóság.

Az aktív fertőzöttek száma országosan 105 206, a gyógyultakat is számítva mintegy 600-zal csökkent 24 óra alatt. A gyógyultak száma túllépte a 68 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek teljes száma elérte a 201 505-t.

Az utóbbi egy nap alatt szűrt fertőzöttek negyvenegy százalékát a gócpontként ismert Lombardiában regisztrálták, ahol 890-nel nőtt a fertőzöttek száma a korábbi 590-hez képest. A tartományban a diagnosztizált fertőzöttek száma meghaladja a 74 ezret. Százhuszonhatan haltak meg a huszonnégy órája elhunyt százhuszonnégyhez képest. A régióban február 20. óta 13 575-en veszítették életüket a járványban.

Az egészségügyi hatóságok adatai szerint a hetven év feletti fertőzöttek aránya Németországban 19 százaléknak felel meg, miközben Olaszországban 39 százaléknak.

Az olasz sajtó közölte azt az egészségügyi szakértői jelentést, amelynek alapján a római kormány nem engedélyezte az óvintézkedések korábban májustól tervezett gyors ütemű oldását. Ehelyett a nagyon lassú és fokozatos enyhítést útját választotta még hetekig fenntartva a szigorú korlátozásokat. A jelentésben az szerepel, hogy az ország azonnali és egységes újranyitásával már júniusra 151 ezer beteg kerülhet intenzív osztályra, év végéig pedig ez a szám meghaladhatja a 400 ezret.

"A fertőzés erőteljes visszatérése konkrét veszélyt jelent, ezért választjuk az óvatosságot" - nyilatkozta Giuseppe Conte miniszterelnök kedden a lombardiai Lodi városában, amelyet február 23-án karantén alá helyeztek. Conte hangsúlyozta, hogy "vízcsapszerűen lehet csak megnyitni az országot annak érdekében, hogy azonnal elzárhassuk a járványveszély erősödését, ha erre figyelmeztetnek a számok".

Az olasz kormányfő kijelentette, Róma az eddigi óvatosság stratégiáját követi továbbra is, annál is inkább, mivel a többi országban követett gyorsabb nyitás - tette hozzá - úgy tűnik, nem vezetett eredményre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×