eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Ortodox hívő mobiltelefonján követi az Ortodox Patriarchális-székesegyházból közvetített nagypénteki misét Bukarestben 2020. április 17-én. A görögkeleti egyházak idén április 19-én ünneplik a húsvétvasárnapot.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Mintha fékezne a járvány Romániában

Az új megbetegedések heti összesítésekből számolt átlaga - amely április közepéig viszonylag folyamatosan emelkedett, napi 350-re - az utóbbi öt napon már csökkenő tendenciát mutatott, és hétfőig 330 alá esett.

Az utóbbi 24 órában 303 emberről igazolódott be, hogy elkapta a fertőzést, ami csaknem 10 százalékkal elmarad az utóbbi hét átlagától. Az új esetekkel 11 339-re emelkedett a betegség megjelenése óta Romániában nyilvántartásba vett koronavírus-fertőzöttek száma.

Az utóbbi napon 87 gyógyultról számoltak be, ami alig több mint fele az utóbbi hét nap átlagának. A járvány kezdete óta 3141 fertőzött hagyhatta el gyógyultan a kórházat Romániában, hétfőn az előző napi jelentésnél 9-cel kevesebben, 227-en szorultak intenzív ápolásra.

Vasárnap dél óta - az elmúlt héten átlagosnak számító - 23 újabb halálesetet regisztráltak: így a koronavírus-járvány romániai áldozatainak száma 631-re emelkedett. Külföldön további 75 Covid-19-cel diagnosztizált román állampolgár vesztette életét.

A román hatóságok a korlátozások enyhítésének menetrendjén dolgoznak:

a kijárási tilalom fokozatos feloldása május 15-e - a rendkívüli állapot lejárta - után kezdődhet.

A tanfelügyelőség azt javasolta az oktatási minisztériumnak, hogy május 15-e után az első két hétben csak a záróvizsgára készülő nyolcadik és tizenkettedik osztályosok térjenek vissza legfeljebb 15-ös csoportokban a tantermekbe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×