eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Javul a helyzet New Yorkban

A koronavírus-járvány amerikai gócpontjában, New York államban 474 áldozata volt a járványnak az elmúlt 24 órában. Ez április 2-a óta a legalacsonyabb szám.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója szerdán azt mondta: az általa irányított államban a jelek szerint már túl vannak a járvány nehezén, csökkent az újonnan kórházba szállított fertőzöttek száma is, és kedden április elseje óta a legkevesebben, 474-en haltak meg a vírus okozta Covid-19 betegségben.

A napi esetszám lassú csökkenést mutat, egymás után harmadszor maradt ötszáz alatt.

Cuomo ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a gazdaság és a megszokott életvitel korai újraindítása a járvány újbóli fellobbanásához vezethet. "Még több ember fog meghalni, ha most nem vagyunk elég okosak" - mondta. Cuomo közölte azt is, hogy Michael Bloomberg milliárdos - New York város volt polgármestere és az egyik volt demokrata elnökjelölt-aspiráns - tízmillió dollárt adományoz a vírusellenes küzdelemre a városnak.

Az összes esetszám a Worldometers oldal magyar idő szerint szerda esti, még nem teljes amerikai adatsora szerint New York államban 262 081, ez 5526-tal több az egy nappal korábbinál. Eddig az időpontig 837 719 fertőzöttet tartottak nyilván az Egyesült Államokban. Az elhunytak száma 46 771, és 83 462 ember hagyhatta el a kórházat.

Van, ahol már lazítanak a korlátozásokon

Több mint féltucatnyi tagállam - többnyire az Egyesült Államok déli és középső vidékein - a héten megkezdte a koronavírus okozta járvány megfékezésére hozott szigorú intézkedések enyhítését, s így többi között már engedélyezi a nem alapvető fontosságú üzletek újraindítását is. "Az államok biztonságosan visszatérnek (a normális kerékvágásba)" - írta szerdai Twitter-bejegyzésében Donald Trump. Hangsúlyozta, hogy az időskorúakra mindig odafigyelnek majd, s az életük "jobb lesz, mint valaha".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×