eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Koronavírus - Újabb 97 ember halt meg a fertőzésben Kínában

Újabb kilencvenhét ember esett áldozatul a koronavírus-járványnak Kínában, és 648 új fertőzöttet regisztráltak - számolt be a pekingi Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap.

Egy kivétellel az új halálesetek mindegyikét a közép-kínai Hupej tartományból jelentették. A fertőzöttek közül 630-an Hupejben betegedtek meg, azon belül is 541-en a tartomány székhelyén, Vuhanban.

A Covid-19 nevű kórokozó eddig 2442 ember halálát okozta a szárazföldi Kínában, a fertőzöttek száma 76 936, és 22 888-an épültek fel a betegségből.

Világszerte további 1500 fertőzöttről és 19 halálesetről tudnak. A vírus eddig több mint 25 országban jelent meg. Európán belül Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus gócpontja Hupej tartomány székhelye, a 11 millió lakosú Vuhan. A kórokozó egy itteni piacon jelent meg tavaly decemberben. A várost január 23-án karantén alá helyezték. Akkor még csak 17 halálesetről és 444 fertőzöttről számoltak be a hatóságok. Azóta 1865-en haltak meg és 46 201-en betegedtek meg az új koronavírusban Vuhanban. Ez az országos adatok 75, illetve 60 százaléka.

Eközben a dél-koreai hatóságok 123 új fertőzöttről és két halálesetről számoltak be. A Covid-19 fertőzöttjeinek száma az ázsiai országban jelenleg 556, míg a halálos áldozatoké négy - közölte a koreai betegségmegelőző központ (KCDC).

A megbetegedések többségét Dél-Korea északi részén regisztrálták, de a fővárosból, Szöulból is jelentettek eseteket. A szöuli városvezetés betiltotta a rendezvényeket, és felfüggesztette egy keresztény szekta miséit, hogy megfékezze a vírus terjedését. Az új esetek közül 75 a szektához kötődött a betegségmegelőző központ tájékoztatása szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×