eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Párizs, 2018. február 7.A behavazott Mars-mező nyilvános park az Eiffel-torony mögött Párizsban 2018. február 7-én. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Nyitókép: IAN LANGSDON

Koronavírus - Megvan az első európai haláleset

Franciaországban belehalt a betegségbe egy 80 éves kínai turista. Ő a járvány első halálos áldozata, aki Ázsián kívül hunyt el.

A férfi Kínából érkezett január 16-án Franciaországba, és január 25-én helyezték karanténba egy kórházban - idézi a BBC a francia egészségügyi minisztert, Agnes Buzynt.

Eddig Kínán kívül csak a Fülöp-szigeteken és Japánban volt halálos áldozata a járványnak. Franciaországban 11 embert kezelnek a koronavírus-járvány miatt, hatan vannak kórházban, köztük a most elhunyt turista lánya is. Az orvosok szerint neki jó esélyei vannak a gyógyulásra.

A koronavírus-járványról az Infostart összes cikkét megtalálja ITT.

Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt szájmaszkot visel egy turista a párizsi Eiffel-toronynál.
MTI/EPA/Ian Langsdon
Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt szájmaszkot visel egy turista a párizsi Eiffel-toronynál. MTI/EPA/Ian Langsdon

Mint arról az Infostart beszámolt, a Covid-19 járványt okozó koronavírus kiindulóponjának számító kínai tartományon kívül tovább lassul a járvány terjedése, de továbbra is szedi áldozatait a kór.
Február 14-én 143 ember halt bele Kínában a tüdőgyulladásos vírusfertőzésbe, közülük 139-en Hupejben. A halálos áldozatok száma így összesen 1523-ra emelkedett Kínában. Pénteken 2641 új beteget regisztráltak, amivel az összes fertőzött száma 66 492-ra nőtt. Az új megbetegedések túlnyomó többségét is Hupejben jegyezték fel, ahol újabb 2420 embernél mutatták ki a vírust.

Hongkongban több százan tüntettek szombaton az ellen, hogy a különleges közigazgatású kínai terület kormányzata karantént akar kialakítani bizonyos középületekben az anyaország területéről érkezők számára. Követelték, hogy ehelyett teljesen zárják le a Kínával közös határt, senki ne utazhasson be onnan.

A müncheni biztonságpolitikai konferencián részt vevő Csin Kang kínai külügyminiszter-helyettes kijelentette szombaton: Peking biztos abban, hogy a járványnak hamarosan vége lesz, és csak rövid ideig nyomasztja a gazdaságot, utána a fellendülés erős lesz az újra felszabaduló fogyasztói kereslet hatására.

Az Egyesült Államok két különgéppel már szombaton hazareptet 380 olyan amerikai állampolgárt, aki a japán Jokohama kikötőjében karanténba zárt Diamond Princess óceánjáró üdülőhajón tartózkodik, és nincsenek tünetei.

A Diamond Princess óceánjáró megközelíti a Japán déli részén található jokohamai kikötőt.
MTI/EPA/Franck Robichon
A Diamond Princess óceánjáró megközelíti a Japán déli részén található jokohamai kikötőt. MTI/EPA/Franck Robichon

A japán hatóságok pénteken megkezdték a hajó idős és megroppant egészségű utasainak evakuálását. Közülük csak azok szállhatnak partra, akiknél nem merült fel a fertőzés gyanúja. A tüneteket mutató betegek továbbra is a hajón maradnak. A hazaszállítandó amerikai állampolgárokat az Egyesült Államokban ismét megvizsgálják, és 14 napos karanténba helyezik azokat, akiknél ezt indokoltnak tartják. Ezeket az amerikai járványügyi hivatal egyik tisztségviselője közölte a sajtóval, de a hivatal nem erősítette meg, hogy valóban ez a terve az amerikai kormánynak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×