eur:
394.69
usd:
364.35
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
A Travel Service cseh légitársaság egyik repülőgépe a Liszt Ferenc-repülőtér betonján 2018. március 23-án. Hajnalban a repülőgépet vontató egyik jármű elkezdett intenzíven füstölni a repülőtéren, a füst a hajtóműveken keresztül beszivárgott a repülőgép utasterébe. Emiatt az utasok között pánik alakult ki, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kimenekítik az utasokat. Az egyik utas menekülés közben megsérült.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Repülő hajtóművébe dobálta az aprót, hogy szerencsét hozzon

Nem is az első és nem is a második ilyen eset Kínában - a meggondolatlan utasnak nagyon sok pénzébe kerülhet a hóbortja.

Másfél évvel ezelőtt egy idős kínai utas aprópénzt dobott egy gép hajtóművébe, hogy az szerencsét hozzon - ki gondolta volna, hogy az akkori veszélyes műveletet egy újabb hóbortos utas megismétli. Az Airportal.hu beszámolója szerint az újabb eset megint csak Kínában történt. A Lucky Air 9960-as járatával. Az Angingből Kunmingbe repülni próbáló B-300K lajstromú, két hónapos Airbus A320neo

bal oldali hajtóműve mellett két pénzérmét talált az egyik karbantartó.

Gyanút fogtak és a sejtésük helyesnek bizonyult, a fedélzeten az utasok között egy 28 éves férfi jelezte, ő dobta az érméket a hajtóműbe babonából.

A járatot a társaságnak törölnie kellett, mivel a hajtóművet át kellett vizsgálni, eltávolítva belőle a bedobált aprót.

161 embert kellett egy nappal később utaztatni, az anyagi kárt - 21 ezer dollár - átterelhetik a fiatal férfira.

Lapinformációk szerint ez már a negyedik hasonló eset, ebből kettő történt a Lucky Airnél.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök délután azt mondta: Orbán Viktor nem közvetíthet Oroszország és Ukrajna közt, de más országok segítségére nyitott. Lengyelország megállapodást kötött Ukrajnával, melynek keretein belül a későbbiekben orosz rakétákat lőhetnek le az ukrán légtérből. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×