eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Mentőalakulatok tagjai dolgoznak munkagépekkel 2019. január 25-én a dél-spanyolországi Totalán település közelében, ahol egy kétéves spanyol kisfiú, Julen Rosello egy jelzés nélküli, legalább 110 méter mély kútba zuhant egy hegyvidéki farmon január 13-án. A mérnökök egy másfél méter átmérőjű, 60 méter mély lyukat fúrnak a kemény talajba párhuzamosan a kúttal, ezután pedig vízszintesen próbálnak átfúrni a kútba, hogy kimentsék a gyermeket. A mentésben közreműködő bányászcsapatnak nagyon kemény gránitrétegen kell átjutniuk, többször is mikrorobbantásokat kellett végrehajtaniuk.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Daniez Perez

Megrázó részletek a kútba zuhant kisfiú haláláról

Több sérülést is szenvedett a gyermek a zuhanás közben, ez derül ki a boncolási jegyzőkönyvből.

Már zuhanás közben súlyos sérüléseket szenvedett az a kétéves spanyol kisfiú, aki január 13-án esett bele egy szűk, 25 centi átmérőjű kútba Andalúziában, Totalán város közelében, egy hegyvidéki területen, ahol a család kirándult - számol be a tragédia újabb részleteiről a hétvégén közzétett előzetes boncolási eredmények alapján az Euronews.

A gyermek teste a zuhanás közben a kút sziklás falának csapódott. A fiú a talpára érkezett a becsapódáskor, keze a feje fölé, a magasba emelve voltak, így azt feltételezik, hogy a zuhanás gyors volt, a sziklafalnak csapódások nem lassították azt.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a kétéves Julen Rosello élettelen testét szombat hajnalban, fél kettő előtt öt perccel találták meg a mentőcsapatok 71 méterrel a föld alatt.

A mentési munkálatokat kezdettől fogva rendkívül nehéz körülmények lassították, mivel megműveletlen, sziklás területről van szó, ahol ráadásul attól is kellett tartani, hogy beomlik a kút, amelybe a gyermek beleesett. A földterület egyedi adottságai miatt több alkalommal kellett módosítani a mentési stratégiát.

José Rosello (b) és Vicky Garcia a dél-spanyolországi Totalán település közelében kútba zuhant kétéves spanyol kisfiú, Julen Rosello szülei a gyermekükért tartott virrasztáson Totalánban 2019. január 25-én. A gyermek január 13-án tűnt el egy jelzés nélküli, legalább 110 méter mély kútban egy hegyvidéki farmon. A mentési munkálatokat egy speciálisan képzett, nyolc tagú bányamentő csapat végzi, de munkájukat nehezíti, hogy nagyon kemény gránitrétegen kell átjutniuk.
MTI/EPA-EFE/Daniez Perez
José Rosello (b) és Vicky Garcia a dél-spanyolországi Totalán település közelében kútba zuhant kétéves spanyol kisfiú, Julen Rosello szülei a gyermekükért tartott virrasztáson Totalánban. MTI/EPA-EFE/Daniez Perez

A spanyol csendőrség nyomozást indított annak kiderítésére, hogy a kutat illegálisan fúrták-e, ugyanis a helyi önkormányzat állítja: nem adott engedélyt.

A fúrást végző cég vezetője viszont úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével pedig az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

A kisfiú szülei 2017-ban már elveszítették egyik gyereküket, akkor hároméves fiuk szívbetegségben hunyt el.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×