eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Félelmetes felvételek az Arab-félszigetet elárasztó özönvízről

Ciklon csapott le szombat hajnalban az Arab-félszigetre, legkevesebb egy ember halálát okozta Ománban, 40 pedig eltűnt egy jemeni szigeten.

A Mekunu ciklon özönvíz szerű esővel és viharos széllel csapott le. A víz hatalmas áradatként hömpölygött az utcákon és és sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás.

A halálos áldozat egy 12 éves lány a dél-ománi Szalála kikötőváros környékén.

Az alábbi felvételt egy vádiban készítették. A vádi sivatagi vízmosást, kiszáradt folyómedret jelent - ezt azonban most félelmetes erővel vette újra birtokba a víz.

A ciklon újtába esett a jemeni Szokotra szigete is, ahol sokat eltűntek. A Szalalah fölött fekvő hegyekből megállíthatatlanul zúdult a sáros víztömeg a városra.

A meteorológiai szolgálat már korábban rendkívül erősnek minősítette a Mekunu ciklont, a szélerősséget óránként 170-180 kilométeresnek mérte, de előfordulhatnak 200 kilométeres széllökések is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×