eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Melbourne, 2013. május 23.2012. július 17-i kép a Ford melbourne-i Broadmeadows autógyárának bejáratáról. 2013. május 23-án Bob Graziano, a Ford Ausztrália elnöke bejelentette, hogy a Ford 2016. októberéig bezárja az 1200 embert foglalkoztató két broadmeadowsi autógyárat. (MTI/EPA/Julian Smith)
Nyitókép: Julian Smith

Nagy bejelentést tett a Ford

A Ford Motor csak 2023 után kezdene elektromos autók gyártásába a kölni gyárában.

Gunnar Herrmann, a Ford németországi vezetője a Handelsblatt című gazdasági lapnak arról beszélt, hogy az elektromos autók gyártása azután kezdődhet meg, hogy a kölni üzemben leállítják a Fiesta modell gyártását.

A vállalatvezető rámutatott arra, hogy az átálláshoz az kell, hogy jelentősebben bővüljön a kereslet az elektromos autók iránt. "Az évi 30-40 ezres darabszám mellet még nem lehet azt állítani, hogy az elektromos autógyártás jó üzlet" - tette hozzá.

A kölni gyár átállítása elektromos autógyártásra mintegy 15 hónapot venne igénybe - mondta Gunnar Herrmann.

A múlt héten a BMW jelezte, hogy 2020-ig biztosan nem tér át az elektromos autók tömeges gyártására, amit azzal magyarázott, hogy az nem lenne túl nyereséges a jelenlegi technológia mellett.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×