eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Elfogták az Iszlám Állam egyik parancsnokát

Őrizetbe vették és kihallgatták a libanoni hatóságok az Iszlám Állam terrorszervezet egyik parancsnokát, akinek az ügyét egy különleges bíróság fogja tárgyalni - jelentette az NNA libanoni hírügynökség csütörtökön.

A biztonsági erők az északkelet-libanoni Arszál városban fogták el a férfit, közel ahhoz az enklávéhoz, amelyet az Iszlám Állam a pár napja létrejött tűzszüneti egyezményig ellenőrzése alatt tartott.

Az NNA jelentése szerint a gyanúsított elismerte, hogy részt vett az Iszlám Állam több, Libanonban végrehajtott támadásában, valamint részt vállalt a szervezet finanszírozásában, felfegyverzésében, a tagok toborzásában, továbbá csempészetben és emberrablásokban.

Eközben egy katonai vizsgálóbíró csütörtökön vádat emelt 39 - szíriai, palesztin és libanoni illetőségű - személy ellen, akik a gyanú szerint az Iszlám Államhoz tartoztak, és terjesztették a szélsőséges szervezet ideológiáját.

Az Iszlám Állam az utóbbi években számos támadást követett el Libanonban. Egy évvel ezelőtt öngyilkos merényletek sorozatát hajtotta végre a Bekaa-völgyben.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×