eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Így lőtték le a londoni merénylőket – videó csak erős idegzetűeknek

Így lőtték le a londoni merénylőket – videó csak erős idegzetűeknek

Egy biztonsági kamera felvételén jól látszik, hogy a brit rendőrök hogyan végeztek a terroristákkal Londonban szombat éjjel.

A brit lapok tették közzé egy videót arról, hogyan lőtték le a rendőrök a három merénylőt. Az egyenruhások a riasztás után nyolc perccel már valamennyi támadót ártalmatlanná tették – közölte korábban a Scotland Yard.

A videón az utolsó áldozat is látható. Őt a Borough Market melletti utcán támadták meg. Voltak, akik székeket dobáltak a késes merénylők felé, miközben megérkeztek a rendőrök.

A szombat esti támadás áldozatainak száma nyolcra emelkedett, mert megtalálták egy napok óta eltűntként nyilvántartott francia férfi holttestét, aki a Temzébe eshetett a London hídról.

Így összesen három francia, két ausztrál, egy kanadai, egy spanyol és egy angol állampolgár vesztette életét a merényletben, mikor a három terrorista szombaton késő este egy bérelt fehér furgonnal felhajtott a híd járdájára, ahol gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt. Összesen 48-an sérültek, közülük 29 főt még mindig kezelnek a londoni kórházakban.

A három agyonlőtt terrorista közül kettőre már korábban is felfigyeltek a hatóságok. A magát korábban marokkóinak és líbiainak valló 30 éves Rachid Redouane-t ugyanis a terrorcselekmény előtt nem ismerték, de a 27 éves Khuram Shazad Butt pakisztáni születésű brit állampolgárt már 2015-ben vizsgálni kezdte a Scotland Yard, tavaly pedig feltűnt a Channel 4 brit tévétársaság egyik a szélsőségesekről készített dokumentumfilmjében.

A 22 éves, marokkói származású, olasz állampolgárságú Youssef Zaghba, édesanyja pedig bolognai otthonában nyilatkozott a sajtónak és nem értette, hogy a brit hatóságok miért nem figyelték meg fiát ugyan úgy, mint az olasz szervek. A férfit ugyanis tavaly a bolognai repülőtéren egy Isztambulba tartó jeggyel és egy hátizsákkal feltartóztattak, majd nem is titkolta, hogy Szíriába tartott, mivel terrorista akart lenni. Rögzítették nevét a schengeni információs rendszerben, mint idegen harcost és minderről az olasz hatóságok tájékoztatták is a brit illetékeseket.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×