eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Leállt a fukusimai atomerőmű hűtése

Japánban ideiglenesen leállt a Fukusima atomerőmű kiégett fűtőelemeit tartalmazó medence hűtése, de radioaktív szivárgás veszélye nem fenyeget - jelentette be kedden a kormány szóvivője.

Röviddel később egy újabb közlemény arról számolt be, hogy a hűtést helyreállították a Fukusima Daini atomerőmű hármas reaktorának épületében. Az erőmű 2011. óta nem működik, de a fűtőelemeket ekkor is hűteni kell. Japánban jelenleg csak két atomerőmű szolgáltat áramot, és mindkettő az ország délnyugati részében van.

A szóvivő azt is közölte, hogy a kormány nem kapott jelentést komoly károkról a 7,3-ról 7,4-es fokozatúra módosított, erős földrengést követően. Fukusimában a tűzoltóság közlése szerint néhányan kisebb sérüléseket szenvedtek.

A tengerrengés miatt kiadott figyelmeztetést kiterjesztették Ivakiról Fukusima, Mijagi, Ivate és Aomori prefektúrákra is. Szendainál 1,4 méter magas árhullámot észleltek, máshol 80-90 centimétereseket, de jöhetnek újabbak is.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×