eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Messze van még a nyugati színvonaltól az egykori NDK

Az egykori NDK-hoz tartozó tartományok újjáépítésében elért eredményeket méltatta a német kancellár. Angela Merkel szokásos hétvégi videoüzenetében ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az öt keleti tartomány továbbra is súlyos gazdasági gondokkal küszködik.

A kancellár utalt arra, hogy a munkanélküliek száma mintegy kétszerese a nyugati tartományok hasonló mutatójának, és a szövetségi kormány további segítségét ígérte a munkahelyteremtés érdekében.

A berlini kabinet a napokban tette közzé éves beszámolóját a keleti tartományok helyzetéről. A jelentés szerint az országrésznek még tizenöt-húsz évre van szüksége, hogy felzárkózzon a nyugati tartományok színvonalára.

A dokumentum aggasztónak nevezte a szélsőjobboldal térnyerését, és az ezzel összefüggő bűncselekmények növekedésének számát az érintett öt tartományban.

Németországban minden esztendőben október 3-én emlékeznek meg a német egység helyreállításáról. Az idei ünnepséget a keleti Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány fővárosában, Schwerinben tartják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×