eur:
396.98
usd:
355.38
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A magyar kormányra is számít az Amnesty International

Az iraki háború nagy figyelmet kapott, a sajtó részletesen számolt be a háborús eseményekről, az országok pedig nem vonakodtak bekapcsolódni a katonai konfliktusba. Irakban naponta csaknem 2 ezer ember menekül el otthonából. A menekültek száma elérte a négymilliót, rájuk azonban már nem figyel a világ.

A súlyos humanitárius katasztrófára az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet hívta fel a figyelmet.

A szervezet magyarországi képviselete a magyar kormányt is segítségre szólítja fel, mivel Magyarország is részese volt az iraki konfliktusnak.

Fodor Márk, a szervezet magyarországi igazgatója az InfoRádióban elmondta: a négymillió emberből kétmillió belföldi menekült, kétmillió ember pedig a szomszédos Szíriában és Jordániában van.

Ezek az országok azonban nincsenek felkészülve ennyi ember ellátására, akik között sok a sérült. A gyermekeik általában nem járnak iskolába, és alapvető megélhetési problémáik vannak.

Az országon belüli menekültek számára még táborok sem állnak rendelkezésre, helyzetük ezért egyre kiszolgáltatottabb.

Fodor Márk kifogásolja, hogy bár számos ország bekapcsolódott a katonai konfliktusba, a humanitárius tevékenységhez nagyon sok pénz hiányzik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×