eur:
394.59
usd:
354.59
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Politikai szenzáció: kicsoda a titokzatos G.?

Először jelent meg könyv a francia köztársasági elnökről, Nicolas Sarkozy-ről. Szerzője, Yasmina Reza, az egyik legünnepeltebb drámaíró Franciaországban. A kötet tartalmán túl azonban az elején található titokzatos ajánlás is borzolja a kedélyeket: ki lehet a rejtélyes G.?

A 40 éves ünnepelt drámaírónő több mint egy éve kereste fel az akkor még belügyminiszterként tevékenykedő Nicolas Sarkozy-t, és azt mondta neki: csatlakozna hozzá, hogy elkészíthesse a portréját.

Az egyébként szintén magyar gyökerekkel rendelkező (édesanyja magyar) Yasmina Reza tavaly június óta az azóta francia államfővé választott politikussal tartott minden külföldi útjára, nyilvános megjelenésére egészen a májusi választásokig. Az író szinte a stáb tagjává vált, és tegező viszonyba került az 52 éves Nicolas Sarkozy-vel.

A könyv (melyből kiderül: a francia elnök goromba, önelégült, de egy politikai géniusz, aki nagyon szereti a gyerekeket) egyelőre az idei év egyik legnagyobb szenzációja Franciaországban.


A titokzatos ajánlás


A tartalmán túl azonban egy titokzatos ajánlás is borzolja a kedélyeket: a kötetet ugyanis a szerző G.-nek ajánlja. De kicsoda G.? Nos, a szerző ezt természetesen nem hajlandó elárulni, de ad némi fogódzót.

<

...Dominique Strauss-Kahn...

Eszerint G. nem más, mint egy, Yasmina Rezához közel álló szocialista politikus, akinek minden vágya, hogy egyszer Franciaország elnöke legyen.

Egyes vélemények szerint G. nem más, mint Dominique Strauss-Kahn, volt szocialista pénzügyminiszter és államfő-jelölt, aki nem veti meg a nőket sem és aki az egyik esélyes jelölt a Nemzetközi Valutaalap elnöki posztjára.

"Reza azért írt Sarkozy-ről, hogy megértse G.-t. Vajon tudta-e Sarkozy, hogy mire használták?" - tette fel például a kérdést a Le Point magazin.

"Ezt akarom...azt akarom"

Yasmina Reza a könyvben leírja, hogy 2006 végén látta a televízióban G.-t: "Nem ismerek rá. Egyfolytában azt mondogatja: 'ezt akarom'...'azt akarom', 'én vagyok az, aki'...folyamatosan ezt mondogatja. Én egy szerény és befelé forduló embernek ismertem. Szenvedek attól, hogy hallgatnom kell".

A Le Point magazin elképzelhetőnek tartja, hogy ezek a részletek az 58 éves (a francia közéletben csak DSK-nek nevezett) Dominique Strauss-Kahnról szólnak, aki múlt héten egyébként éppen világ körüli turnén kampányolt a Nemzetközi Valutaalap elnöki tisztéért.

Az egyetlen esélyes ellenjelölt és a nők


A poszt elnyerését gátolhatja az amerikaiak szemében súlyos gyengeségnek számító, néha már-már zaklatássá fajuló nőimádat. Nicolas Sarkozy ugyanakkor támogatja Dominique Strauss-Kahn jelölését, annál is inkább, mert az eltávolítaná őt Párizsból.

Márpedig jelenleg DSK az egyetlen baloldali jelölt Franciaországban, akiről elképzelhető, hogy komoly kihívást jelenthet a jelenlegi francia köztársasági elnöknek.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×