eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

A Nagy Testvér Londont figyeli

Nagy-Britanniában több térfigyelő kamera van, mint Európa többi részén összesen. A civilek ennek nem nagyon örülnek, most azonban különösen hangosak: kiderült ugyanis, hogy Londonban van egy út, ahol egy alig több mint 3 kilométeres szakaszt több mint 100 kamera ellenőriz.

Az észak-londoni Holloway Road eddig az ott elkövetett bűncselekmények számával állított fel rekordot, most azonban egy új cím elnyerésére tör. Ugyanis minden bizonnyal ezen az úton van a legtöbb térfigyelő kamera a világon.

Nagy-Britanniában egyébként is kedvelik a hatóságok a bűnmegelőzésnek ezt a módszerét, Nick Hornby regényeinek helyszínén azonban különösen elterjedtek.

Egy alig 600 méteres útszakaszon, amely az Archway és a Highbury Corner között halad, 29 kamerát szereltek fel az üzletekre, a lámpaoszlopokra, sőt, még egy templomon is van egy.

A 3,2 kilométeres úton pedig összesen 102 kamerát helyeztek ki, hogy így próbálják megelőzni a bűneseteket, további hét pedig az utat figyeli, hogy kiszűrhetők legyenek a gyorshajtók vagy a buszsávban haladók.

A civil szervezetek máris kifogásolják, mondván: a holloway-i embereket totális megfigyelés alatt tartják a hatóságok.

Nagy-Britanniában egyébként összesen 4,2 millió térfigyelő kamerát használnak, azaz 14 emberre jut egy. Az országban több megfigyelőállomás van, mint Európa többi részén összesen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×