eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Idáig csak az adójukat keresték meg a németek

Németországban július 13-ig csak a különböző adók, illetékek és kötelező biztosítások fedezésére dolgoztak az alkalmazottak. Ez derül ki az adófizetők most közétett jelentéséből.

Az állandó alkalmazásban lévő német átlagpolgárok e hét végéig kizárólag az adók, állami illetékek és kötelező biztosítások fedezésére költötték a fizetésüket, a személyes céljairakra csak azt fordíthatják, amit július 13-a után keresnek.

Nem mindig volt ez így Németországban, fél évszázada még június 1-je volt a határvonal. Idővel azonban egyre többet követel az állam a dolgozóktól. Idén minden megkeresett euróból az alkalmazottak már csak 47 centet tarthatnak meg.

Az adófizetők most nyilvánosságra hozott jelentése szerint a háború óta idén év elején emelték a legnagyobb értékben a munkavállalókra nehezedő adókat és kötelező illetékeket, ugyanis január elsején 16-ról 19 százalékra nőtt az értéktöbbletadó, jelentősen emelkedett a társadalombiztosítási illeték, egyúttal pedig lefaragták az ingázók adókedvezményét is.

Egyesek kétségbe vonják a jelentés kiegyensúlyozottságát, azzal érvelve, hogy a társadalombiztosítási összeg idővel visszakerül a befizetőhöz és a munkanélküliségi járulékból fedezik azoknak a juttatásait, akik elvesztik állásukat.

Az adófizetők szervezete azonban leszögezte, hogy a jelentésben csupán a munkavállalókra nehezedő összes teherre akarta felhívni a figyelmet, ugyanis nem mindenki húz hasznot a betegbiztosítás vagy a munkanélküliségi járulék áldásaiból, viszont a dolgozók minden eurójából könyörtelenül levonnak 53 centet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×