eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Változást ígér az új brit miniszterelnök - képgaléria

"Elfogadtam a királynő felkérését a miniszterelnöki posztra" - jelentette be a Downing Street 10. alatt található brit kormányfői rezidencia ajtaja előtt Gordon Brown. Az új miniszterelnök változásokat ígér az egészségügy, az oktatás és a lakhatás területén.

"Ez egy új kormány, új prioritásokkal" - jelentette be Gordon Brown a londoni kormányfői rezidencia előtt megtartott rövid beszédében. A Blair-kormány volt pénzügyminisztere közölte, hogy a délután folyamán elfogadta a királynő felkérését a kormányalakításra.

"Ma ellátogattam a régi iskolámba, mert nem állnék ma itt, ha nem kaptam volna meg az esélyt a helyi iskolámtól" - fogalmazott Gordon Brown, aki hozzátette: az a küldetése, hogy mindenki e lehető legnagyobb lehetőségeket kapja.

"Nagy-Britannia lehet a század sikertörténete" - fogalmazott az új miniszterelnök, aki hangsúlyozta: érzi a változás iránti igényt az egészségügy, az oktatás és a lakhatás területén.

"El kell vetni a régi politikát, a szűk pártpolitikai érdekeken pedig túl kell lépni. Nincs ma Nagy-Britanniának olyan gyengesége, amit a britek ne tudnának legyőzni" - jelentette ki, hozzátéve: "Minden tőlem telhetőt megteszek ennek érdekében".

Tíz év után búcsúzott Tony Blair

Szerdán tíz év kormányzás után benyújtotta lemondását II. Erzsébet királynőnek Tony Blair. A brit miniszterelnök a Downing Street 10. alatti kormányfő hivatalból hajtott a Buckingham-palotába.

Tony Blair a brit alsóházban a kérdések és válaszok félórájában elismerte, hogy "sosem kívánt úgy tenni, mintha nagy képviselő lenne", ugyanakkor "tisztelettel adózik" a képviselők nemes munkája iránt. "Mindenkinek, barátnak és ellenfélnek, jó egészséget kívánok, és ez a vége" - búcsúzott a miniszterelnök.

Miután benyújtotta lemondását a királynőnek, Tony Blair és családja a volt kormányfő választókerületébe, az északkelet-angliai Sedgefieldbe indult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×