eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Halálos kánikula Dél-Európában

Törökországban újabb két áldozatot követelt a rendkívüli meleg, míg Görögországban tizenkét erdőtűzhöz kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.

Törökországban újabb két halálos áldozata van a hőségnek. Egy 57 éves mezőgazdasági termelőnek megállt a szíve a délnyugati Burdur tartományban. Egy másik, 41 éves személyt Sinop tartományban ért a halál, amikor egy öntözőcsatornánál dolgozott.

Isztambulban 43,1 Celsius-fokot mértek, ez a török meteorológiai szolgálat 1929-es megalakulása óta regisztrált legmagasabb érték. Számos török tartományban 2-3 nap rendkívüli szabadságot adtak a mozgássérült tisztviselőknek, valamint a várandós nőknek.

Közben Görögországban egyre több az erdőtűz; csak ma 12 helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. A görög tűzoltók országszerte 14 repülőgéppel és nyolc helikopterrel szálltak szembe a tűzzel. Munkájukat a rendkívül heves szél is nehezítette.

A rendkívül heves széllökések miatt a hatóságok vörös színű riadót rendeltek Attika tartományban, a Peloponnészoson, valamint az észak-görögországi Halkidiki-félszigeten.

Görögországban egy hete tombol a kánikula, eddig hat ember vesztette életét a hőségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×