eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Halálra ítélték Vegyi Alit

Halálra ítélte vasárnap Bagdadban egy bíróság a Vegyi Ali néven emlegetett Ali Haszan al-Madzsidot, Szaddám Huszein volt diktátor unokatestvérét az iraki kurdok elleni 1988-as, több tízezer ember életét kioltó Anfal-hadműveletben való bűnrészesség vádjával.

Az ítélet még nem jogerős, azt egy fellebbviteli testületnek is jóvá kell hagynia.

Kötél általi halálra ítélte egy iraki bíróság vasárnap Szaddám Huszein volt diktátor védelmi miniszterét is, mert bűnrészesnek találta abban a népirtó hadjáratban, amelyet a kurd lakosság ellen az 1980-as években hajtott végre.

A bíró szerint az Anfal-hadműveletben Szultán Hásim Ahmad at-Tai volt védelmi miniszter rendelt el több kiterjedt támadást polgári személyek ellen, vegyi fegyvereket vetetett be ellenük, és utasítást adott kurd lakosok deportálására.

A vasárnapi ítélethirdetésben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Szaddám Huszein megdöntött rendszerének két másik magas rangú tisztségviselőjét is.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nem volt olyan a legnagyobb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók között, amelyeknek ne nőtt volna a kezelt vagyona tavaly az MNB Aranykönyv friss számai szerint, ami leginkább a részvény- és tőkepiacok jó teljesítményének tudható be. Nem meglepő módon a pénztári hozamok rég nem látott magasságokba szöktek, csak úgy röpködtek a 20% feletti teljesítmények. Mindeközben a taglétszám mindkét pénztártípusnál csökken, és különösen aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal választja az öngondoskodásnak ezt a formáját. Erről a témáról bővebben is szó lesz a jövő heti Future of Finance konferenciánkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×