eur:
394.49
usd:
364.15
bux:
73665.3
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Orosz-magyar légi segélykomplexum debütál Olaszországban

Oroszország és Magyarország olyan mozgékony légi komplexumot hozott létre, amely segítséget nyújthat "piszkos bombát" bevető terroristák támadása esetén - közölte az orosz katasztrófavédelmi tárca hétfőn.

"A komplexumhoz speciális robotok, könnyű helikopterek, egy Il-76-os szállító repülőgép, valamint egy vegyi, biológiai és sugárfertőzés közepette is működő, mobil laboratórium tartozik" - jelezte az orosz emberbaráti segélyhadtest vezetője a tárca honlapján.

A különleges komplexumot a Lazio-2006 elnevezésű gyakorlaton mutatják be, amelyet hétfőtől csütörtökig tartanak Itáliában közös NATO-orosz égisz alatt - mondta Jurij Brazsnyikov, aki az orosz-magyar kezdeményezést azzal indokolta, hogy egyre nagyobb a veszélye a "piszkos bomba", vagyis nukleáris anyagot tartalmazó hagyományos robbanószerkezet bevetésével járó terrorakcióknak.

A projekthez csatlakozhat Németország is, amely fertőzött közegben is működő víztisztító berendezésekkel rendelkezik - tette hozzá az orosz katasztrófavédelmi tisztségviselő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×