eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A fékrendszer hibája okozhatta a katasztrófát

Oroszországban az első szakértői vizsgálatok szerint a hidraulikus fékrendszer meghibásodása okozta az irkutszki repülőtéren vasárnap történt balesetet.

Az orosz hatóságok továbbra sem közölték a halálos áldozatok végleges számát; eddig 124 holttestet azonosítottak, a fedélzeten tartózkodó 212 ember közül 70-en élték túl a katasztrófát. Vlagyimir Putyin államfő gyásznapot rendelt el.

Igor Levityin orosz közlekedési miniszter az egyik televíziós csatornának azt mondta: hivatalosan csak azután közlik a katasztrófa okait, hogy elemezték a gép feketedobozai által rögzített adatokat.

A Szibir légitársaság Moszkvából Irkutszkba érkezett járata 204 utassal és 8 fős személyzettel a fedélzetén landolás közben kicsúszott a leszállópályáról, áttört egy betonfalat, majd egy épületnek ütközött, felrobbant és kigyulladt.

A sérültek többségét súlyos égési sebekkel vitték kórházba. A gépen tizenöt külföldi utazott, közülük heten élték túl a szerencsétlenséget.

Az utasok között sok gyermek volt, akik a Bajkál-tóhoz indultak nyaralni.

Sólyom László köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Vlagyimir Putyinnak, az Orosz Föderáció elnökének az irkutszki repülőgép-katasztrófa miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×