eur:
395.4
usd:
365.07
bux:
73836.44
2024. július 31. szerda Oszkár

Irakban merényletek közepette hirdették ki a választások végeredményét

Irakban legkevesebb nyolc ember meghalt, 28-an megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant a fővárosban. Az újabb bagdadi merénylet nem sokkal azután történt, hogy kihirdették a decemberben rendezett parlamenti választások hivatalos végeredményét.

Rendőrségi források szerint nyolc, kórházi források szerint 11 ember vesztette ember vesztette életét és több mint huszan megsebesültek, amikor pokolgép robbant az iraki főváros déli Dúra kerületében.

Közben kihirdették a decemberi parlamenti választások végeredményét is. Eszerint a kormányzó síita pártszövetség megerősítette vezető szerepét a közép-keleti országban.

Az amerikai támogatást élvező síita-kurd vezetésű bagdadi kormány ellen harcoló szunnita fegyveresek ezzel ellentétben úgy vélik: a síiták csalásokat követtek a választáson.

Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Idén 1,8-2,2 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, jövőre pedig a 3,5 százalékos növekedés mindenképpen elérhető - mondta a pénzügyminiszter szerdán a TV2 Mokka című műsorában. Ez alapvetően új információ a kormány részéről, és minden korábbinál pesszimistább előrejelzés. Úgy tűnik, a kormány már lemondott az idei 2,5%-os növekedési céljáról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×