eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Tisztának minősítették a venezuelai parlamenti választásokat

Az ellenzéki bojkott és a rendkívül alacsony részvétel ellenére tisztának és átláthatónak minősítették az Európai Unió megfigyelői a venezuelai parlamenti választásokat.

Hasonlóan vélekedtek az Amerikai Államok Szervezetének ellenőrei is. Előzőleg az Egyesült Államok kétségbe vonta a vasárnapi választások tisztaságát.

A Hugo Chávez államfőt támogató pártok újfajta szocializmust ígértek, miután elsöprő győzelmet arattak.

A voksok 89 százalékát megszerző Ötödik Köztársaság Mozgalom agrárreformot, az állam által támogatott szövetkezetek működtetését és átfogó szociális programokat helyezett kilátásba.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

A 21 éves Muhari Eszter 15-14-re legyőzte az észt Nelli Differtet, s ezzel bronzérmes lett a párizsi olimpia női párbajtőr egyéni számában. A nap során öt asszójából négyet megnyert, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×