eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

A belügyminisztériumból adják a tippeket

A német kormány úgy tudja, hogy az iraki belügyminisztériumból származó információk alapján hajtják végre támadásaikat az emberrablók a közép-keleti országban.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az InfoRádióban elmondta: Németországban minden nap összeül az a válságstáb, amely a hétfőn elrabolt 43 éves német régésznő kiszabadításával foglalkozik.

Susanne Osthoff áttért a muzulmán hitre és szinte tökéletesen beszél arabul. Az al-Kaida többször felszólította, hogy hagyja el a térséget, mert a szervezet megítélése szerint elsősorban siítáknak segített és nem szunnitáknak.

Nógrádi György az InfoRádiónak elmondta: szinte sokkolta a német közvéleményt, hogy kiderült: a hivatalos szervek sem állnak hivatásuk magaslatán. Felszólították ugyanis az Irakban tartózkodó német állampolgárokat, hogy hagyják el az országot, de kiderült, hogy egyrészt nem tudják, hányan vannak ott a segélyszervezetek munkatársaiként, másrészt csütörtök reggelre derült ki, hogy sok német nő ment férjhez Irakba, márpedig az ő sorsukról szinte semmit nem tudnak.

Nógrádi György hozzátette: a német kormány szerint a terroristákkal csak az iraki belügyminisztérium tudja felvenni a kapcsolatot, ami azt bizonyítja, hogy minden információ kiszivárog a közép-keleti ország belügyi tárcájától az al-Kaida csoportjaihoz.

A biztonságpolitikai szakértő szerint ezt is azt mutatja, hogy az USA nem bízhat maradéktalanul a belügyminisztériumban és általában az iraki közigazgatásban. Felidézte, hogy számos, az amerikaiak által kiképzett helyi katona és rendőr megszökött és átállt az szövetséges erők ellen harcolókhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×