eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Wall Street utcatáblája a New York-i Értéktőzsde közelében 2020. november 24-én, a koronavírus-járvány idején. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 400 pontos emelkedés után a történelem során először átlépte a 30 ezer pontot.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Vizsgálják a nonstop tőzsdézés lehetőségét

A New York-i Értéktőzsde arról kérdezi tagjait, hogy mi lenne a véleményük egy a hét minden napján, napi huszonnégy órában zajló kereskedésről. A nonstop részvénypiac az ötletgazdák szerint ezzel csak felzárkózna a valósághoz.

A New York-i Értéktőzsde (NYSE) közvélemény-kutatást folytat a piaci szereplők körében a részvények éjjel-nappal történő kereskedésének előnyeiről. Eközben a szabályozó hatóságok vizsgálják az első, szünet nélküli tőzsdei nyitvatartásra vonatkozó kérelmet – értesült a Financial Times.

Az Intercontinental Exchange csoporthoz tartozó NYSE-nél a felmérést nem a tőzsde vezetése, hanem annak adatelemző csoportja kezdeményezte – olvasható az economix.hu szemléjében –, ami azt mutatja, hogy egyre nagyobb az igény a legnagyobb forgalmú részvényekkel való folyamatos kereskedésre. Különösen úgy, hogy világszerte egyre több magánbefektető kezdett el tőzsdézni a koronavírus-járvány alatt. Egy részüknek pedig mindegy, hogy mivel kereskednek, legyen az arany, részvény, bitcoin vagy deviza. Márpedig devizával, kriptodevizákkal, különösen bitcoinnal a nap 24 órájában zajlik a kereskedés, akárcsak az amerikai állampapírokkal vagy a nagy részvényindexek határidős kontraktusaival éjjel nappal lehet kereskedni, hétfőtől péntekig. Sőt van olyan termék, amelynek kereskedése hétvégén is zajlik. Így a jelek szerint igény lenne a részvények hivatalos kereskedési idejének meghosszabbítására.

A NYSE közvélemény-kutatásában arra is kereste a választ, hogy az éjjel-nappali kereskedést a piaci szereplők csak a munkanapokon vagy a hétvégén is szeretnék-e igénybe venni. Kíváncsiak voltak, a tőzsdei tagok megfelelő személyi állománnyal rendelkeznének-e a meghosszabbított kereskedés kiszolgálására, illetve milyen módszerekkel képzelnék el a túlzottan heves áringadozások elleni védelmet.

A felmérés időzítése nem véletlen. A neves hedge fund vezér, Steve Cohen Point72 alapjának támogatásával ugyanis elindulni készül épp egy 24 Exchange nevű vállalkozás, amely már benyújtotta jóváhagyási kérelmét a SEC-hez egy éjjel-nappal működő tőzsde elindításához – olvasható egyebek mellett.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×