eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

A Facebook hamarosan engedélyt kell kérjen öntől

Már nem gyűjthet korlátok nélkül adatokat a felhasználókról a Facebook- és az Instagram-üzemeltető Meta, és nem használhatja fel a személyes információkat a célzott hirdetésekhez. Ezentúl engedélyt kell kérnie mindenkitől a vállalatnak. A kérdésről hamarosan minden felhasználó értesítést kap.

Komoly változás jön hamarosan a Meta szolgáltatásaiba, legalábbis az Európai Unióban élő felhasználók szemszögéből. A Facebooknak és az Instagramnak ugyanis a jövőben egyértelmű engedélyt kell kérnie a felhasználóktól, hogy személyre szabott hirdetéseket jelenítsen meg náluk - írja a HVG.

A változást azt követően jelentette be a technológiai óriás, hogy több országban, több eset miatt is a szabályozó hatóságok célkeresztjébe került a vállalat azon adatok gyűjtése miatt, amelyeket célzott (targetált) hirdetések megjelenítésére használtak fel.

A Meta korábban azzal érvelt, hogy „jogos érdeke” a felhasználók adatainak ilyen módon való, szabadon történő feldolgozása, most azonban elfogadták, hogy – megfelelve az uniós törvényeknek – inkább hozzájárulást kell kérniük a felhasználóiktól. Innentől tehát nem „jogos érdeken”, hanem beleegyezésen alapul majd a hirdetési célú adatfeldolgozás az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség és Svájc területén élő felhasználók esetében.

A változással kapcsolatban a The Guardian felidézi, hogy az Apple 2021-ben, az iOS 14 egyik frissítésével már megnehezítette az alkalmazások dolgát a felhasználók tevékenységének követésében. Minden újonnan telepített alkalmazásnak engedélyt kell kérnie erre, de a rendszer beállításaiban egy mozdulattal, végleg el is lehet zárni az összes applikáció elől ezt a lehetőséget.

Mindez a Metát is nehéz helyzetbe hozta, lévén például, hogy tavaly a cég bevételének 97 százaléka származott hirdetésekből.

Az adatgyűjtésre és -felhasználásra vonatkozó kérdés valamikor a következő hetekben, hónapokban kerül majd a felhasználók elé.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×