eur:
396.1
usd:
369.51
bux:
71892.74
2024. július 2. kedd Ottó
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter (b) és Dmitrij Olegovics Rogozin, a Roszkoszmosz vezérigazgatójának találkozója Moszkvában 2020. június 23-án.
Nyitókép: Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter (b) és Dmitrij Olegovics Rogozin, a Roszkoszmosz vezérigazgatójának találkozója Moszkvában 2020. június 23-án. MTI/KKM/Borsos Mátyás

Magyarország októbertől 4,2 milliárd köbméter orosz gázt vásárol egy évre

Megszületett a kereskedelmi megállapodás arról, hogy az idén október és jövő október között összesen 4,2 milliárd köbméter gázt vásárol Magyarország a Gazpromtól - mondta a Moszkvában tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

"Megkezdjük a kereskedelmi tárgyalásokat a jövő év őszétől kezdődő időszakról. A mi célkitűzésünk az, hogy egy háromszor ötéves hosszútávú megállapodást tudjunk kötni, amelyből minden ötödik év végén ki lehet szállni. Ez biztosítja a hosszú távú ellátásunkat és biztosítja azt is, hogy ha közben adódnak jobb lehetőségek, vagy változik a nemzetközi energiapiac, akkor újra lehessen tárgyalni a megállapodást, vagy ki lehessen abból szállni" - fogalmazott.

A tárcavezető elmondta, hogy nyáron Magyarország 2 milliárd köbméternyi betárolható gázt vásárol, amelynek szállítása már meg is kezdődött.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Esik a forint, 396 környékén az euró

Esik a forint, 396 környékén az euró

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×