eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Kedvező változások a Széchenyi Kártya program új hiteltermékeiben

A piaci visszajelzések alapján változnak és kedvezőbbek lesznek a Széchenyi Kártya programban a koronavírus hatásának mérséklésére bevezetett új pénzügyi termékek feltételei, a jövő héttől igényelhető kedvezményes hitelekhez gyorsabban, rugalmasabban juthatnak a vállalkozások.

Az új hitelek célja továbbra is a válság miatt kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis- és középvállalatok forráshoz juttatása – hangsúlyozta Krisán László, a programot koordináló Kavosz vezérigazgatója a közleményben.

Legfontosabb változás, hogy a jövőben a mikro- és kisvállalatok a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya folyószámlahitel plusz terméket önállóan is igényelhetik 100 millió forint felső határig, és nem kell majd kombinálniuk a munkahelymegtartó hitellel.

A középvállalati ügyfélkör a Széchenyi munkahelymegtartó hitelt és a Széchenyi Kártya folyószámlahitel pluszt továbbra is igényelheti kombinációban, de változnak az arányok: a korábbi 60-40 százalék helyett 50-50 százalékos arányban kaphatnak a munkahelymegtartó hitel mellé folyószámlahitelt.

Változás, hogy a Széchenyi munkahelymegtartó hitel konstrukcióban az adható hitelösszeg az Európai Bizottság által engedélyezett keretek között maximum 24 havi bérköltségre bővül a korábbi 9 illetve 18 hónap helyett.

A fenti hiteltermékek továbbra is 2 éves futamidőre, 0,1 százalék évi nettó fix kamat mellett, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 90 százalékos készfizető kezességvállalásával vehetők igénybe - tájékoztatott a Kavosz Zrt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×