eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Wikipédia/Henry Kellner

Forradalmi változás jön az elektromos autóknál, itt az új európai modell

A müncheni Sono Motors egy olyan villanyautót tervez piacra dobni, amely ki tudja segíteni a lemerülés szélén álló társait, és a külseje tele van napelemekkel.

A vállalat munkatársai a közelmúltban elkészült első prototípusokkal már többször is átszelték Európát. A Svédországban gyártandó Sono Sionra eddig már több mint 10 ezer előrendelés érkezett - írja a HVG.

Az elektromos autó 4,29 méter hosszú, 1,83 méter széles, 650 literes csomagtartóval rendelkezik és külsejét 248 napcella borítja, amelyek segítségével naponta több mint 30 kilométernyi hatótávolság nyerhető úgymond teljesen ingyen.

Gyorstöltéssel 30 perc alatt 80 százalékosra tölthető a 35 kWh kapacitású és 251 kilogrammos akkumulátor,

ami 276 kilométeres hatótávolságot biztosít, de városi körülmények mellett akár 505 kilométert is képesek lehetünk megtenni.

Forrás: Sono Motors
Forrás: Sono Motors

A meghajtásról egy 163 lóerős, 290 Nm nyomatékú villanymotor fog megbújni, 140 km/h végsebességet biztosítva a közlekedéshez.

A Sono Sion nemcsak felvenni, hanem leadni is képes töltést,

vagyis a tulajdonosa egy kis energia átadásával kisegítheti a teljes lemerülés szélén álló villanyautós társait.

A sorozatgyártás várhatóan 2020 második felében kezdődik meg, az autó alapára 25 500 euró (8 millió forint) lesz.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×