eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Bevásárolt Szerbiában az OTP

A bankcsoport megvette a Societe Generale csoport leánybankja, a Societe Generale Banka Srbija 100 százalékos részesedését, valamint leányvállalatait.

Az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatása szerint az SGS a mérlegfőösszege alapján 8,4 százalékos piaci részesedésével Szerbia negyedik legnagyobb bankja, a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor, a szükséges felügyeleti engedélyek - többek között a Szerb Nemzeti Bank és a versenyhatósági engedélyek - megszerzésének függvényében - közölte az OTP Bank.

A Portfolio hírportál emlékeztet arra, hogy a bankcsoport augusztusban jelentette be, hogy szintén a SocGen-től megvette a bolgár és albán leánybankot.

Az elemzés arra is felhívja a figyelmet, hogy az OTP szerb operációja alaposan megerősödik ezzel a bankvásárlással, a mérlegfőösszeg a június végi adatok alapjhán két és félszeresére emelkedik, a fiókszám és az alkalmazotti létszám több mint 60 százalékkal bővül, de ami a legfontosabb, a SocGen megvásárlásával egy masszív profitot termelő bankot vesz az OTP, ami nem csak a szerb operációban, de már csoportszinten is éreztetheti hatását - írja a Portfolio.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×