eur:
394.56
usd:
365.78
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Kummer Janos

Új kibocsátóval bővül a Prémium kategória – szintet lép a BIF

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság részvényei a BÉT határozata alapján a Standard Kategóriából a Prémium Kategóriába kerültek.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) szeptember 26-án kezdeményezte a Prémium kategóriába való átsorolást, a Budapesti Értéktőzsde pedig a mai nappal a kibocsátót a Standard Kategóriából az immár 19 társaságot számláló Prémium kategóriába sorolta - olvasható a BIF közleményében.

A Prémium kategóriába kerülés legfontosabb feltételei az alábbiak:

A Felelős Társaságirányítási Jelentést már a bevezetéskor kötelező elkészíteni;

A kérelem benyújtása előtti minimum két teljes féléves felülvizsgálati időszakban az adott kibocsátó átlagos kapitalizációja meghaladja az 5 milliárd forintot, valamint legalább 90%-os forgalomgyakorisággal rendelkezik (vagyis a tőzsdenapok minimum 90 százalékában volt üzletkötés a vizsgált értékpapírra);

Legalább 3 teljesen befejezett működési évvel kell rendelkeznie az adott vállalatnak.

A BIF jelenleg a SZIT előszobájának nevezett SZIE-státuszban (szabályozott ingatlanbefektetési előtársaságként) működik 2017. október 20-tól kezdődően. A Társaság ebben a formában is élvezi a SZIT-ek adózási előnyeit, tehát mentesül az iparűzési adó, valamint a társasági nyereségadó fizetése alól. A Szabályozott Ingatlanbefektetési Társaság (SZIT) cégforma 2016-ban indult jogszabály-módosítások után kedvező adózási feltételekkel biztosítja részvényeseinek az ingatlanbefektetéseik hozamából való részesedést.

„A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. közel 25 éve jelent meg a hazai ingatlanpiacon, részvényeivel pedig 20 éve kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén. Ez idő alatt stabil és transzparens módon végezte a Társaság tulajdonában álló ingatlanok hasznosítását és adta át vevőinek a fejlesztett irodaházakat, lakóparkokat és társasházakat.

Társaságunk életében folyamatosan kulcsszerepet játszott a tőzsdei jelenlét és a részvényesi érték megtartása, illetve növelése. A BÉT Prémium kategóriájába történő lépés várakozásaink szerint tovább erősíti mind a magán, mind az intézményi befektetői bizalmat és megfelelő alapot jelenthet a Társaság további ambiciózus terveinek eléréséhez.” – mondta az ünnepélyes piacnyitás alkalmával Dr. Ungár Anna a BIF Igazgatótanácsának elnöke.

„A Prémium Kategóriába a méretüket tekintve legnagyobb, valamint leglikvidebb kibocsátók tartoznak, a BIF pedig SZIE-státuszban teljesítette az átsoroláshoz szükséges feltételeket. A SZIT forma kedvező adózási feltételeket, a tőzsdei jelenlét pedig folyamatos forrásbevonási, illetve növekedési lehetőséget nyújt az ingatlanbefektetési fókusszal rendelkező társaságok számára. A BIF-nek gratulálok a szintlépéshez!” – nyilatkozta a csengetési eseményen Végh Richárd, a Budapest Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×