eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyugdíjas hölgyek pihennek beszélgetve az őszi Margitsziget Rózsakerjében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Megváltoztatnák a nyugdíjszámítás módját

Az Országos Nyugdíjas Parlament azt szeretné, hogy az infláció mellett az általános béremelkedést is beépítenék a nyugdíjak emelésébe.

A nyugdíjrendszer fenntartható, a gazdaság növekvő teljesítménye ugyanis fedezetül szolgál a járandóság kifizetésére - mondta Karácsony Mihály, az Országos Nyugdíjas Parlament elnöke, és azzal indokolta a javaslatát a nyugdíjemelés törvényben meghatározott megállapítási módjának változtatására, hogy a nyugdíjasok nem vállnak passzív fogyasztóvá, amikor kilépnek a munkaerőpiacra - írja a napi.hu.

A másik érv a változtatás mellett, hogy az utóbbi időben a nyugdíjasoknál a fizetetlen munka aránya jóval megnőtt. A nők esetében ez naponta 280 perc önkéntes - többnyire háztartási - munkát jelent, amely azért fontos, mert a családi klímát javítja.

Emellett a cél az is hogy a nyugdíjak közötti jelentős különbségeket is felszámolják. Fontosnak tartják, hogy az alacsony nyugdíjakat felzárkóztassák. Közel 70 ezer ember van, akinek a nyugdíja nem éri el az 50 ezer forintot.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×