eur:
394.61
usd:
365.84
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Tizedelik a Konzum törzsrészvényeit

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. törzsrészvényeinek tizedeléséről döntöttek a részvényesek a társaság csütörtökön megtartott rendkívüli közgyűlésén - derül ki a Konzum Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozataiból.

A társaság alaptőkéjét a mostani 29 284 159 darab 25 forint névértékű törzsrészvény helyett 292 841 590 darab 2,50 forintos törzsrészvény fogja alkotni. A darabolás a társaság alaptőkéjének összegét és az "A" sorozatú részvényekhez kapcsolódó egyéb jogokat nem érinti, a sorozat össznévértéke változatlan marad.

A közgyűlés felhatalmazta továbbá az igazgatóságot a társaság által kibocsátott törzsrészvények - akár a BÉT-en, akár tőzsdén kívül történő - megszerzésére legfeljebb az alaptőke 5 százalékának mértékéig. A felhatalmazás kiterjed a saját kibocsátású kamatozó kötvények megszerzésére és elidegenítésére is, és 18 hónapra szól.

A részvényesek döntöttek arról is, hogy a társaság székhelyét az 1062 Budapest, Andrássy út 59. szám alá helyezik át az 1065 Budapest, Révay utca 10. szám alól.

Az alapszabály továbbá kiegészült több tevékenységgel: fűrészárugyártás, falemezgyártás, fémfelület-kezelés, acél tárolóeszköz gyártása, könnyűfém csomagolóeszköz gyártása, konyhabútorgyártás, film-, videogyártás, televíziós műsorfelvétel utómunkálatai, film-, video-, televízióműsor-gyártás.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×