eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A német vállalati vezetők kedvezően értékelik a magyar gazdaság helyzetét

A Magyarországon működő német vállalatok vezetői pozitívnak és biztatónak tartják a magyar gazdaság helyzetét, és hasonlónak látják saját ágazatukat és cégüket - mondta Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnöke a kamara idei konjunktúrajelentését bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 1994 óta méri fel tagvállalatai és más Magyarországon működő vállalati vezetők véleményét a magyar gazdaság helyzetéről, az üzleti környezetről. Az idén február 1. és március között végzett kutatásban 205 magyarországi vállalati vezetőt kérdeztek. A közép- és kelet-európai térségben működő német külkereskedelmi kamarák azonos tartalommal 15 országban készítették el 1698 cégvezető válaszából a régiós konjunktúra felmérést.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért- és szabályozásért felelős államtitkára kiemelte, a magyar gazdaság 2013 óta folyamatosan fejlődik, amit a kormányzat intézkedései is segítettek, az idén 4,3 százalékos GDP-növekedést terveznek.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×