eur:
394.45
usd:
365.3
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Lassan vége az olcsó cigarettának

Lassan vége az olcsó cigarettának

Jelentősen csökkent a csempészett dohányáruk forgalma Európában, és Magyarország egy friss felmérés szerint még jobban áll: az illegális cigaretták aránya 4,3 százalék.

Öt éve nem volt olyan csekély mennyiségű illegális cigaretta forgalomban idehaza, mint tavaly – mondta a Magyar Időknek egy közelmúltbeli szakmai felmérésre hivatkozva az adóhatóság szóvivője. Leopold Róbert közlése szerint 2016-ban a magyar cigarettapiacnak kevesebb mint öt százalékát adta csempészett vagy hamisított áru, miközben az európai átlagos arány kilenc százalék volt. A magyar hatóság idén is fokozottan figyeli a határokat, ennek köszönhetően hét hónap alatt egymilliárd forint értékű cigarettát vont ki a feketepiacról.

A pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók hét hónap leforgása alatt több mint 21 millió szál cigarettát foglaltak le, emellé 7,5 tonna dohány is társult. A jogsértő tételek együttes értéke túllépte az 1,1 milliárd forintot.

Az illegális cigaretták aránya a teljes fogyasztás kilenc százaléka volt tavaly Európában, ami 48,3 milliárd szálat jelentett, a becsült adóbevétel-kiesés meghaladhatta a tízmilliárd eurót, átszámítva a 3000 milliárd forintot. Tavaly a hazai fogyasztás 4,3 százalékát adta hamis vagy csempészett áru, ilyen alacsony arányt pedig a korábbi öt esztendőben nem jegyeztek fel idehaza.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×