eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Elkeserítő hír a magyar utakról

Elkeserítő hír a magyar utakról

A hazai autók átlagos kora megállíthatatlanul növekszik, június végén már elérte a 14 évet.

A KSH által most közzétett Statisztikai Tükörből kiderült, hogy 2017. június 30-án a hazánkban forgalomban lévő közúti gépjárművek állománya meghaladta a 4,1 millió darabot. Ebből a személygépkocsik száma 3,4 millió, a tehergépkocsiké 476 ezer, a motorkerékpároké 172 ezer, a vontatók állománya 72 ezer, az autóbuszoké 19 ezer volt - írja a Portfolio.hu.

A gépjárművek átlagos kora fél év alatt minimálisan ugyan, de tovább növekedett (0,1 évvel) 13,9 évre. Ezen belül a vontatóké és a személygépkocsiké egyaránt 0,1 évvel emelkedett, 8,4, illetve 14 évre, míg a tehergépkocsiké 0,2 évvel 12,9 évre. Az autóbuszok és a motorkerékpárok átlagos kora ezzel szemben 0,2 évvel csökkent, 13,9, illetve 18,1 évre.

Érdemi javulásra aligha lehet számítani, hiszen az előző negyedév során az első alkalommal regisztrált autók 59 százaléka volt használt, 2010 harmadik negyedévében ez az érték még csupán 28 százalék volt. A harmadik negyedévben Magyarországon első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik száma egyébként elérte a 70 ezret, amely a bázisidőszakinál 15 százalékkal volt magasabb. Kiderült az is, hogy a hazánkban először forgalomba helyezett személygépkocsik 30 százalékát együttesen a Ford, az Opel és a Volkswagen márkák adták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×