eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
A kereskedők nem akarnak riogatni, de...

A kereskedők nem akarnak riogatni, de...

A kormány által tervezett nyolc javaslat egyike sem olyan, ami ne járna valamekkora hátránnyal a kiskereskedelmi vállalkozásokra, azok alkalmazottaira és közvetve a fogyasztókra is - mondta Vámos György, az Országos Kiskereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség is részt vett azon a keddi egyeztetésen, amelyen a kereskedelem szakmai szervezetei mondhatták el a véleményüket a kormány javaslatairól. Egy kétoldalas összefoglalót kaptak, amely felsorolta, hogy a kormány mely területeken mérlegel változásokat, a szakmai képviselői pedig írásban átadták előzetes állásfoglalásukat.

"Számunkra a legfontosabbak a vásárló érdekeit, és a kormány mind a nyolc pontja ütközhet a vásárlók érdekeivel. Ha ezeket a javaslatokat ebben a formában öntenék törvénybe, valahol

a vásárló is rosszul járhat"

- mondta az InfoRádiónak az Országos Kiskereskedelmi Szövetség főtitkára.  

A kérdésre, hogy áremelkedést jelentene, ha bevezetnék a megemelt vasárnapi pótlékot, minimumlétszámot vezetnének be, vagy környezetterhelési díjat kellene fizetni, Vámos György így felelt: "Nem szeretnénk riogatni senkit, de kíváncsiak lennénk arra, hogy a kormány milyen hatástanulmányok, szakértői számítások alapján jutott ezekhez a tervekhez. Mi attól tartunk, hogy ezeknek az intézkedéseknek a java része valamilyen módon egyértelműen

többletköltséget jelent a vásárlóknak is.

Más kérdés, hogy az egyes termékek áraiban milyen arányban jelenhetne meg."

Megjelent már egy olyan nyilatkozat is, hogy a kormány javaslatai nem tekinthetők véglegesnek, az OKSZ abban bízik, hogy az egyeztetések folytatódhatnak, és végül ezek az intézkedések nem kerülnek napirendre.

"Mindegyik javaslattal voltak fenntartásaink, ezért mi nem javasoljuk törvény formájába átültetni, mert a kitűzött célokkal ellentétben káros hatásai is lehetnek" - mondta Vámos György.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 15:11
×
×
×
×