eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Az új lakások hatodát nem tudják eladni

Budapesten tavaly társasházi lakásból adták el a legtöbbet, az átlagos méret 58 négyzetméter volt - derül ki az Otthon Centrum statisztikáiból.

Valkó Dávid, a cég vezető elemzője az InfoRádióban elmondta: Budapesten az értékesített lakóingatlanok négyötöde társasházakban van, a családi vagy ikerházak aránya pedig alig néhány százalékot tesz ki.

A panellakások az értékesítések 12 százalékát teszik ki a fővárosban, mint ahogy vidéken is ilyen arányt képviselnek.

Budapesten kívül azonban a családi-, az iker- és a sorházak az eladások harmadát adják, a legnagyobb arányt (51 százalék) vidéken is a társasházi lakások képviselik.

Az InfoRádió információi szerint a budapesti új ingatlanok 25 százaléka eladatlan.

Valkó Dávid szerint ez a szám nem a valóságot mutatja, ugyanis ide számolják a már megtervezett és meghirdetett, de még fel sem épített lakásokat is.

Elmondta azonban, hogy arra már az elmúlt három évben felkészültek az ingatlanberuházók, hogy a lakások 15-20 százaléka "rajtuk" marad.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×