eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Mindent megmutattak a magyar sebészek, drámai videók a bangladesi ikrekről

A magyar orvoscsapat legközelebb márciusban fog kiutazni az ikrekhez, amikor további koponyarekonstrukciós műtétek várnak rájuk és tavasztól fontos szerepet kap még az ikrek rehabilitációja.

Mintegy 30 percnyi videóanyagot közölt a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány arról, hogyan választotta szét a magyar orvoscsapat a fejüknél összenőtt bangladesi ikerpárt és mi történt a lányokkal a maratoni, 33 órás operáció óta.

A történtekről az Infostart is folyamatosan beszámolt, ezeket a cikkeket ITT találja.

Mint arról korábban írtunk, a műtét sikerült, Rabia hamar elhagyhatta az intenzív osztályt, testvérénél azonban komplikációk léptek fel, elkapott egy vírusos lázat, sokáig altatásban volt, végül ő is kijöhetett az intenzívről.

Ezután további műtétek következtek Rukaya koponyacsontpótláson esett át december 3-án, Rabeya hajas fejbőre alá pedig további speciális öntáguló szövettágítókat ültetettek be a magyar orvosok december 4-én. A műtéteket Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, Dr. Csókay András és Dr. Valálik István idegsebész, illetve Dr. Csapody Marcell aneszteziológus végezte - a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány minden fontos lépésről közleményt adott ki.

A magyar orvosok decemberi munkáját dokumentálták és most videókat adtak ki róla - írja a Blikk.

A lányok előtt még hosszú az út a felépülésig, jönnek az újabb műtétek. Az alapítvány beszámolója szerint a magyar orvoscsapat márciusban kiutazik az ikrekhez, akikre újabb koponyarekonstrukciós műtét vár, majd tavasztól indul a gyermekek rehabilitációja.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×